Aktív megtakarítás II.

Kiegészítő megtakarítási program nyugdíjbiztosításokhoz

Váratlan vagy tervezett kiadás? Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas befektetési egységekhez kötött életbiztosításunkkal akár mindkettőt fedezheti úgy, hogy közben nem veszíti el a korábban nyugdíjbiztosítására kapott adójóváírást sem. Használja ki úgy az eszközalapjainkban rejlő hozamlehetőségeket, hogy közben bármikor hozzáférhet az összegyűjtött összeghez! Kiegészítő megtakarítási programunk kizárólag a befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosításaink mellé választható.


MIK AZ ELŐNYEI?


  • Rugalmas: bármikor vehet ki pénzt belőle, ha szüksége van rá, és megtakarítását bármikor növelheti minimum 10 000 Ft eseti díj befizetésével.
  • Ajándék biztosítási védelem! Az első biztosítási évben ajándékba adjuk a közlekedési baleseti halál esetére szóló kiegészítő biztosítást, ahol tragédia esetén az egyszeri díj 10%-át, de minimum 100 000 Ft biztosítási összeget fizetünk ki.
  • Saját igényei szerint, 11 eszközalapból állíthatja össze befektetési portfólióját.
  • Már 30 000 Ft egyszeri díjjal elindíthatja a kiegészítő megtakarítást.KINEK AJÁNLJUK ELSŐSORBAN? 

  • Azoknak, akik nyugdíjbiztosításuk mellett olyan megtakarítási lehetőséget szeretnének, amihez bármikor hozzáférhetnek.
  • Akik szeretnék kihasználni az eszközalapjainkban rejlő hozamlehetőségeket.
  • Akiknek fontos, hogy váratlan kiadásaikat úgy fedezhessék, hogy közben nem veszítik el a nyugdíjbiztosításukra korábban megkapott adójóváírást sem. 


MILYEN ESZKÖZALAPOK KÖZÜL VÁLASZTHAT?

ALACSONY KOCKÁZATÚ


Az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor normál piaci ármozgás esetén kicsi a valószínűsége az extrém tőkevesztésnek. A tőkevesztés kockázata a helyes befektetési időtáv megválasztásával és megfelelő befektetési portfólió kialakításával tovább csökkenthető. Mindazonáltal extrém piaci árfolyamváltozások esetén (pl. államcsődnél) az alacsony kockázati kategóriába sorolt eszközalapoknál is előfordulhat teljes elértéktelenedés.

Pénzpiaci 2016
Hazai kötvény

KÖZEPES KOCKÁZATÚ


A közepes kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor akár normál piaci ármozgás esetén is szignifikánsan alakulhat az eszközalap mögöttes befektetéseinek értéke, a befektető várakozásaival ellentétes piaci árfolyamváltozások hatásai szintén felerősítve jelentkezhetnek. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Tallózó abszolút hozam
Világjáró kötvény
Horizont 5+ vegyes
Horizont 10+ vegyes

MAGAS KOCKÁZATÚ


A magas kockázati kategóriába sorolt eszközalapok választásakor mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges nyereség, mind a piaci ármozgás révén keletkező esetleges veszteség extrém módon meghaladhatja a befektetők várakozásait. Az eszközalap jellegéből adódóan a mögöttes befektetések fokozott kockázattal járnak, beleértve a teljes elértéktelenedés lehetőségét is. A fentiekre tekintettel ilyen eszközalapok választása a fokozott kockázathoz mért kockázatviselő hajlandósággal és kockázatviselő képességgel, valamint a piac működésének alapos ismeretével rendelkező ügyfelek számára ajánlott.

Hazai részvény
Horizont 15+ vegyes

Eseti díjhoz további eszközalapokat is választhat 

MAGAS KOCKÁZATÚ

 

Világmárkák részvény
Fejlett világ részvény
Fejlődő világ részvény

Teljesköltség-mutató (TKM): 5 év 10 év  20 év
1,80%-2,65%  1,71%-2,57% 1,67%-2,54%

A termék eszközalapokonkénti TKM értékeiről itt tájékozódhat.
A fenti TKM értékek soron kívüli TKM újraszámolás miatt eltérnek a biztosítás különös feltételeinek mellékletét képező teljesköltség-mutatóról szóló tájékoztatóban jelzett értékektől. Szerződéskötés esetén ezen TKM értékek az irányadóak.


ÍGY MŰKÖDIK A GYAKORLATBANAndrás számára fontos, hogy gondoskodjon nyugdíjas évei anyagi biztonságáról, de váratlan kiadás esetére szeretné annak lehetőségét, hogy megtakarításához bármikor hozzányúlhasson. Ezért a Generali MyLife Prémium befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítást választja Aktív Megtakarítás II. kiegészítő programmal. Váratlanul tönkremegy hosszú évek óta használt kedvenc autója, ami nélkül a munkáját sem tudná rendesen ellátni, ezért könnyen és gyorsan elérhető pénzre van szüksége. Épp kapóra jön az Aktív Megtakarítás II-ben összegyűjtött pénze, hiszen a kiegészítő programnak köszönhetően bármikor kiveheti megtakarítását, így le tudja cserélni autóját.


Többet szeretne tudni?
Kattintson ide, ahol minden fontos információt megtalál a befektetési egységekhez kötött biztosításról!


FONTOS KÉRDÉS


Ebben az esetben elveszítené az adójóváírásból származó többletet, mivel az addig igénybe vett adójóváírást 20%-kal növelten vissza kell fizetnie az adóhatóságnak.

Nem talált választ a kérdésére? Keressen minket bizalommal!
Letölthető dokumentumok

Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

Befektetési egységekhez kötött életbiztosítások általános szerződési feltételei

Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosítás különös feltételei

Termékbemutató az Aktív Megtakarítás II. egyszeri díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításhoz