Szerződéskötéssel és díjfizetéssel kapcsolatos információk


Tisztelt Ügyfelünk!

Néhány fontos tudnivalót szeretnénk figyelmébe ajánlani a biztosítási szerződés megkötésére és a díjfizetésre vonatkozóan az Ön fokozott anyagi biztonsága érdekében:

1. Minden esetben kérjen fényképes igazolványt!

A Generali Biztosító Zrt. tanácsadói fényképes igazolvánnyal rendelkeznek, ezért könnyedén meggyőződhet arról, hogy valóban társaságunk szerződött partnerével áll-e kapcsolatban.

2. Regisztráció nélkül biztosításközvetítői tevékenység nem végezhető!

A Magyar Nemzeti Bank hivatalos internetes oldalán, az un. biztosításközvetítői regiszterben közzéteszi a regisztrált biztosításközvetítők névsorát.
A biztosítási szerződése létrejöttében közreműködő biztosításközvetítő regisztrációját tehát Ön egyszerűen ellenőrizheti a biztosításközvetítői regiszterben a Magyar Nemzeti Bank honlapján.
A Generali Biztosító Zrt. képviseletében kizárólag fényképes igazolványával rendelkező biztosításközvetítőnktől, illetve a regiszterben megtalálható független biztosításközvetítő (többes ügynök vagy alkusz) alkalmazottjától, megbízottjától fogadjon el biztosításkötése során bármilyen közreműködést!
 
3. Minden esetben alaposan tanulmányozza át a szerződési feltételeket a biztosítási ajánlat aláírása előtt, és ha valami nem egyértelmű, feltétlenül beszélje át a biztosításközvetítővel.
 
4. Készpénzt kizárólag a Generali Biztosító Zrt. által kibocsátott, és nyomdailag Generali emblémával ellátott nyugta ellenében adjon át a - fényképes igazolvány alapján erre jogosult - biztosításközvetítőnek!

5. Felhívjuk a figyelmét, hogy 250.000 Ft feletti készpénz összeget nem jogosult átvenni a biztosításközvetítő!

Javasoljuk, hogy 250.000 Ft-ot meghaladó díjelőleget egyedi banki utalással fizessen be közvetlenül társaságunk részére, az alábbi számlaszámra:

Raiffesen Bank: 12001008-00100594-00100008.

A díjelőleg befizetése estén kérjen biztosításközvetítőjétől egyedi azonosítót (díjelőleges csekksorszám), melyet az átutalás közleményében kell feltüntetnie.

Folytatólagos díj átutalása esetében kérjük az átutalás közleményében a kötvényszámot vagy a számla sorszámát tüntesse fel.

6. A biztosításközvetítő a nyomdailag Generali emblémával ellátott nyugta ellenében átvett díjat 48 órán belül köteles a Biztosító részére továbbítani.

7. A visszaélések elkerülése érdekében a biztosítást igazoló dokumentumot (kötvényt) ne adja át illetéktelen személynek!

Ha szerződésmódosítás vagy kifizetés miatt vissza kell juttatnia kötvényét társaságunkhoz, azt megteheti postai úton, illetve átadhatja személyesen bármely ügyfélszolgálati irodánkban. Az átadott dokumentumokról mindig kérjen átvételi elismervényt.
 
Amennyiben biztosításával kapcsolatban bármilyen kérdése van, kérjük hívja telefonos ügyfélszolgálatunkat a +36 1 452 3333-as telefonszámon, ahol készséggel állnak az Ön rendelkezésére.