Generali Ügyfélpont


Megújult alkalmazásunkkal már nemcsak értékeit és egészségét védheti a veszélyes időjárási viszonyok kialakulása esetén küldött értesítéseinknek köszönhetően, de Casco szemlefotóit is elkészítheti és beküldheti az applikáció segítségével!


   

IDŐJÁRÁSI RIASZTÁSOK

Miért érdemes használnom ezt a menüpontot?

Az alkalmazás hasznos tanácsokkal kiegészített időjárásriasztást küld okostelefonjára az irányítószám alapján beállított települések vagy tartózkodási hely szerint.

Mivel az értesítés az esemény bekövetkezte előtt 1-2 órával már megérkezik telefonjára, így alkalmazásunk segítségével egészségét és értékeit is megvédheti, és szeretteit is értesítheti a várható időjárási eseményekről.

Értékeit időben védett helyre viheti, várható vihar esetén még időben áramtalaníthatja elektromos eszközeit, megelőzve azok komolyabb károsodását. Autóját biztonságba viheti, elállhat a fák alól, az épületek mellől és előre felkészülhet vezetéskor a rossz látási viszonyokra és a csúszós utakra.

Milyen időjárási eseményekről kapok tájékoztatást?

  • Zivatar villámtevékenységgel, felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel
  • Várható rendkívül nagy mennyiségű csapadék, felhőszakadás kialakulásának veszélyével
  • Várható 80-100 km/h-t meghaladó széllökések
  • Várható ónos eső, intenzív havazás, jegesedés, csúszós utak
  • Tartósan 7 °C alatti hőmérséklet, javasolt a téli gumiabroncsok használata
  • Hőségriadó, várható rendkívüli meleg, extrém UV-sugárzás
  • Egészségügyi határértéket meghaladó légszennyezettség


Tájékoztatjuk, hogy az alkalmazás nem ad teljes körű időjárás-előrejelzést, csak és kizárólag időjárási vészhelyzet esetén riaszt. Az időjárási adatokat partnerünk, az Időkép időjárási hírportál szolgáltatja. A riasztási eseményekkel kapcsolatos kérdéseit az sms@idokep.hu címre küldheti meg, melyre közvetlenül Önnek fognak válaszolni az Időkép munkatársai.


CASCO SZEMLEFOTÓK ELKÉSZÍTÉSE


Mire használhatom ezt a menüpontot?

Ha az online casco biztosításkötés során a gépjárműszemléhez a „szemle típusánál” az „okostelefon” opciót választotta ki, alkalmazásunkat a Casco szemlefotók beküldésére is használhatja.

Hogyan használjam?

Az alkalmazás elindítása után válassza ki a „Casco szemlefotók menüpontot”, majd kövesse a következő lépéseket:

1. A rendszám megadása: Adja meg rendszámát, ügyelve arra, hogy az pontosan megegyezzen azzal a rendszámmal, melyet az online kötés során az ajánlatban megadott.

2. Fotók elkészítése: A helymegosztás (GPS adatok) engedélyezésével készítse el a szemléhez szükséges fotókat a képernyőn megadott nézetek szerint (jobb és bal első nézet, jobb és bal hátsó nézet, kilométeróra, alvázszám és beltér). A fotókat a nézet melletti „>” nyílra kattintva készítheti el készüléke segítéségével. Ha a felvétellel elégedetlen, a jobboldali törlés gomb megnyomásával tudja azt törölni, és új fotót készíteni. Sikeres felvétel esetén válassza a képernyő bal alsó sarkában található „< vissza” gombot, majd készítse el az előzőekben ismertetett módon a többi szükséges szemlefotót is. A fotók elkészítése során ügyeljen arra, hogy a számok (kilométeróra, alvázszám) jól kivehetőek, élesek legyenek.

3. Sérülések a járművön: Ha minden fotót elkészített, a „tovább >” gombra kattintva jut el a meglévő sérülések dokumentálására szolgáló felülethez. Készítse el a fotókat az előzőekben ismertetett módon gépjárművel meglévő sérüléseiről.

4. Ajánlatszám megadása: A „tovább >” gombra kattintva jut el a 11 jegyű ajánlatszám megadásához szükséges felülethez. Az ajánatszám sikeres megadása után a jobb alsó sarokban található „beküldés >” gombra kattintva tudja az elkészült szemlefotókat beküldeni.

Töltse le alkalmazásunkat most! 

     

Felelősség kizárása

Felhívjuk figyelmét, hogy a Generali Biztosító Zrt. jelen szolgáltatása csupán tájékoztatási célt szolgál.
Számos esetben előfordulnak olyan időjárási jelenségek, amelyek a tudomány és a technika mai állása szerint csak kialakulásuk után-, vagy néhány perccel azt megelőzően ismerhetők fel, vagy a kialakulásuk helye, azok intenzitása nehezen behatárolható, ezért Társaságunk a szolgáltatással kapcsolatban semmilyen felelősséget nem vállal!
A Generali Biztosító Zrt. különösen nem vállal felelősséget a figyelmeztető előrejelzések pontosságáért, megbízhatóságáért, továbbá kizárja felelősségét a figyelmeztető előrejelzések elmaradásából, késedelmes megküldéséből, vagy a jelenség helyének, intenzitásának a helytelen megállapításából eredő károkért.