Házőrző többlakásos épületbiztosítás

Biztonság minden szinten!A lakóközösségek számára sem álom a testre szabható, előnyös biztosítási forma megtalálása! Széleskörű biztosítási szolgáltatásokat és korrekt, szakszerű kárrendezést kínálunk a társasházak, lakásszövetkezetek számára is!

 • Két hónapot ajándékba adunk minden új biztosítás első éves díjából 2017. június 30-ig*
 • Széles körű védelem
 • Testre szabható, 12 kiegészítő biztosítás, 8 mini csomag, például Energia csomag, Állatkár csomag, Vandalizmus kár csomag
 • Külön díj nélkül kínáljuk a Közös képviselők felelősségbiztosítását egy épületet kezelőknek és a Közös tulajdonú ingóságok biztosítását
 • Kollektív ingóságbiztosítás és Kollektív balesetbiztosítás
 • 15%-os díjkedvezmény, ha a társasház a biztosítást három éves tartammal köti.
 • Időjárási vészhelyzet előrejelző szolgáltatás
*Új szerződésnek minősül az akcióban részt vevő lakásbiztosítási szerződés akkor, ha nincs ugyanarra a kockázatviselési helyre vonatkozó előzménye. Előzmény a lakásbiztosítási szerződés, ha a szerződés kockázatviselésének kezdetét megelőző 150 napon belül volt megszűnt szerződése, vagy a lakásbiztosítási ajánlat aláírásakor van érvényes szerződése. Akció időtartama: 2016. szeptember 17. és 2017. január 13. közötti időszak. A kedvezmény nem vehető egyszerre igénybe Előzetes kiegészítő védelemmel, többszerződéses kedvezménnyel illetve az Ötezres akcióval együtt.

KIEGÉSZÍTŐ BIZTOSÍTÁSOK A KÖZÖSSÉG IGÉNYEIRE SZABVA

A csomag keretében biztosítási védelmet kínálunk a tulajdonostársak saját, személyes ingóságaira, egyéb kiemelt értékű, általános ingóságokra, sőt készpénzre és értékpapírokra is, akár a lakásokban, akár nem lakáscélú helyiségekben tárolják azokat. Lakásonként évente egyszer térítünk általános háztartási ingóságoknál 3 millió forint, egyéb kiemelt értékű ingóságoknál 300 ezer forint, készpénz esetén 50 ezer forint felső határig.
A kollektív balesetbiztosítás kiterjed a társasházban élő minden lakóra. Ha baleset éri a lakókat, mennyit fizet a Biztosító?
 • baleseti halál esetén 300 ezer forintot lakónként,
 • baleseti rokkantság esetén maximum 300 ezer forintot lakónként,
 • csonttörés esetén 5 ezer forintot lakónként,
 • közlekedési baleseti halál esetén 600 ezer forintot lakónként

A fenti tájékoztatás nem teljes körű, kérjük olvassa el figyelmesen a Kockázatokról, csomagokról és  kiegészítő biztosításokról szóló tájékoztatónkat és a Szerződési feltételeket!

Állatkár csomagunk 100.000 Ft-ig kártérítést fizet a háznak, ha az épületben, annak hőszigetelésében, illetve az épület gépészetében kártevő állatok - rágcsálók, madarak,rovarok - okoznak károkat, sőt megtérítjük az esetlegesen szükségessé váló darázsirtás költségeit is.


Kedvelik a környéket a graffitisek? Ha ezt a csomagot választja, akkor megtérítjük a lakások bejárati ajtóinak újrafestését vagy tisztításának költségeit.

Számíthat rá akkor is, ha

 • a társasház közös helyiségeinek falát összefestik, összefirkálják,
 • az elektromos kaput vagy a sorompó mozgatószerkezeteit megrongálják vagy ellopják
 • az elültetett dísznövényeket tönkreteszik vagy ellopják,
 • a kertben álló építményeket, például a padot összetörik, vagy ellopják a kertben rögzített lámpatesteket,
 • a ház tulajdonát képező szeméttárolót megrongálják, vagy ellopják a kukát.

Ha az épületnek külön fűtésrendszere van, ezt a csomagot kifejezetten ajánljuk, hiszen a csomag biztosítási védelmet kínál a kazán vagy a hőközpont géptörésére is, emellett megtéríti a gázórák és villanyórák rongálását vagy a gázvezetékek töréskárait.

Kockázatok, csomagok, kiegészítő biztosítások

36 kB

Jelentős kedvezményekkel!


 • 15% kedvezmény jár a társasháznak, ha a biztosítást 3 éves tartammal köti meg!
  Ha a társasház a biztosítást 3 éves tartammal köti meg, 15% díjengedményt adunk. A tartamengedmény ráadásul 3 évente automatikusan megújul újabb és újabb 3 évre, így az engedmény folyamatosan jár. Ha a kedvezménnyel él, ám valamilyen ok folytán mégis a 3 éves periódus alatt kezdeményezi a ház a szerződés megszüntetését, akkor csak a teljes díj és a kedvezményes díj közötti különbözetet kell visszafizetnie a biztosítónak
 • 10% kedvezmény jár a háznak, ha éves díjfizetésű a biztosítás és banki lehívás a választott fizetési mód. 

Tűzvédelmi programAz idén meghirdetett Tűzvédelmi programunk célja, hogy segítséget nyújtsunk a lakóközösségek tűzvédelmi jogi kötelezettségének betartására, és ezzel egyidejűleg fokozzuk a házak tűzbiztonságát. 2016. április 30. és 2016. július 31. között kötött minden új** Házőrző többlakásos épületbiztosítást kötő lakóközösségnek lehetősége volt kapcsolódni a programhoz. 

Mint ahogy arról már biztosan értesült, 2015.03.05-től hatályos az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 BM rendelet, emellett módosult a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996-os BM rendelet is. Ezek alapján a többlakásos lakóépületek Tűzvédelmi Szabályzata felülvizsgálandó, és egyes esetekben új készítése szükséges, illetve javasolt.

Bár a rendeletben előírt határidő lejárt, előfordulhat, hogy a most Házőrző többlakásos épületbiztosítási fedezet alá vont társasháznál még nem sikerült eleget tenni a jogszabályi kötelezettségnek. Ebben szeretnénk segítséget nyújtani, ezért egy általunk kiválasztott tűzvédelmi cég közreműködésével az alábbi ingyenes szolgáltatásokat kínáljuk fel a programban résztvevők számára:

 • Helyszíni bejárás a közös képviselővel egyeztetett időpontban, amelyről jegyzőkönyv készül. A jegyzőkönyv a bejárás alkalmával tapasztaltak alapján javaslatot tesz arra, hogy milyen módosításokat kell elvégezni a törvényi megfelelősség érdekében.
 • Azoknál a házaknál, ahol a Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyv kötelező, elvégeztetjük annak felülvizsgálatát, hiány esetén pótlását. A Tűzvédelmi Műszaki Megfelelőségi Kézikönyvről átadásra kerül egy kivonat, amely az épület közös helyiségben kihelyezhető.
 • Azoknál a házaknál, ahol Tűzvédelmi Szabályzat kötelező, elvégeztetjük annak felülvizsgálatát, hiány esetén pótlását.
 • A helyszínbejárást követően megközelítőleg fél év múlva újbóli helyszíni bejárást biztosítunk, és jegyzőkönyv készül arról, hogy milyen pontok nem valósultak meg a korábban jelzettekből.
További információkért keresse biztosításközvetítőinket.

*Új szerződésnek akkor minősül a megjelölt időszakban kötött Házőrző többlakásos lakóépületek biztosítás, ha a biztosítandó épület nem rendelkezett a Generali Biztosítónál a kockázatviselés kezdetét megelőző 90 napon belül megszűnt épületbiztosítással. A kedvezmény nem vehető egyszerre igénybe Előzetes kiegészítő védelemmel, többszerződéses kedvezménnyel illetve az Ötezres akcióval együtt.


Nem talált választ a kérdésére? Keressen minket bizalommal!
letölthető dokumentumok

Ügyféltájékoztató és a biztosítási szerződésre vonatkozó általános rendelkezések

Házőrző többlakásos lakóépületek biztosítási feltételei 2015

Általános szerződési feltételek internetes és telefonos ügyfélszolgálati szolgáltatásokhoz

Általános vagyonbiztosítási feltételek